Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha kunngjorde tirsdag at han trekker seg fra politikken, ni år etter at han tok makten i et militærkupp.
Kunngjøringen hans var forventet, da den militærstøttede regjeringen til sittende statsminister og tidligere kuppmaker Prayut Chan-o-cha led et bitende nederlag i valget i mai. Han vil forbli midlertidig statsminister inntil en ny regjering er dannet.
Den tidligere generalen, som er en trofast royalist, ledet en junta frem til et valget i 2019 og ble deretter valgt av parlamentet til å forbli statsminister i fire år til, et utfall hans motstandere insisterer på var forhåndsbestemt.
Prayuth, 69, har hele veien benektet det og sa tirsdag at han hadde "oppnådd mange suksesser".
"Jeg som statsminister har jobbet hardt for å beskytte nasjonen, religionen, monarkiet til fordel for det elskede folket. Resultatene bærer for tiden frukter for offentligheten," sa han i en uttalelse til reuters.
"Jeg har forsøkt å styrke landet på alle områder for stabilitet og fred og har overvunnet mange hindringer nasjonalt og internasjonalt."
I løpet av de ni årene siden kuppet, har Prayuth overlevd flere utfordringer, som rettssaker, tillitsstemmer og protester fra motstandere som så på ham som en opportunist som manglet et offentlig mandat.
Kunngjøringen hans kommer mens det nye parlamentet forbereder seg på å samles på torsdag for å holde en avstemning om hvem som blir den neste statsministeren, et utfall som er langt fra sikkert.
Leder i partiet Move Forward Pita Limjaroenrat (42), mener han har nok støtte i parlamentet til å bli statsminister og danne regjering.
Det har imidlertid rådet tvil om 42-åringen klarer å få nok støtte som følge av et kontroversielt forslag om å oppheve et strengt forbud mot å håne monarken i landet.
Spørsmålet er svært følsomt, og Pita har fått kraftig motstand fra landets konservative og militærstøttede elite.